Fuglsang >>150<<

ALL-MALT JUBILÆUMSBRYG.

Øl brygget i anledningen af Bryggeriet Fuglsangs 150-års jubilæum i 2015.

 

Fuglsang Blue Bird

Denne pilsner fan øl er et samarbejde med Sønderjysk Elitesport for at hylde boldspil i landsdelen Sønderjylland.
En landsdel – et sammenhold. Brygget med vilje!

Fuglsang Lys Fugl

Med sine kun 2.6% VOL er Lys Fugl det rette valg, hvis lysten er til øl, men du gerne vil holde igen med alkoholen.

Fuglsang Hertug Hans

Hyldestøllen til Hertug Hans den Ældre, der rådede over hertugdømmet Slesvig fra sit hovedsæde på det store Haderslevhus i Haderslev. Et slot lig Kronborg i størrelse og udseende, da begge slotte var opført under bygmester Von Oberberg, som var indkvarteret ved Hertug Hans’ hof.
Hvert år afholder Haderslev den dag i dag “Hertug Hans fest” for at ære byens hertug.

Fuglsang American Pale Ale

Med sin friske, fyldige smag er den mørkt ravgyldne Early Bird en gedigen frokostøl, der spiller fint sammen med groft rugbrød, pølser og sild. Men den smager også godt uden tilbehør – faktisk så godt, at den i tidens løb har høstet megen ros fra både professionelle og private ølkendere.
For at skabe den afrundede smagsoplevelse, har brygmesteren fremskaffet amerikansk Cascade og Simcoe humle, som giver en afbalanceret bitterhed og et strejf af appelsin, mandarin og citron. Early Bird er et amerikansk udtryk for en, der står tidligt op og får mere glæde af dagen. Og vores forårsbryg hører med til at starte den lyse årstid i Sønderjylland.

Fuglsang Brown Ale

NightingAle har en blød, fyldig smag med diskrete undertoner af blomster og frugter. Til frokosten klæder den f.eks. nyristet fuldkornsbrød med pålæg, og om aftenen gør den sig godt sammen med saltede nødder og mandler. Farven er mørk ravgylden − lige som en overgæret øl, brygget efter engelsk forbillede, skal se ud.
Der er udelukkende anvendt malt til at brygge NightingAle, og som et krydret modspil til maltens sødme har brygmesteren valgt at tilføre engelsk aromahumle. Og det er i balancen mellem fylde og frugtagtig friskhed, at NightingAles karakteristiske smag og duft ligger.

Fuglsang Hvid Bock

Hvid Bock er en stærk øl med karakter og maltsødme i smagen, der på trods af styrken har en næsten vinagtig lethed. Som navnet antyder, er Hvid Bock lysere i farven end de fleste andre bockøl. Den er nemlig brygget på en lys malt fra Fuglsangs egen maltfabrik.
Den karakteristiske smag kommer af, at Hvid Bock lagres i helt op til et halvt år ved en konstant temperatur lige over frysepunktet. Bockøl stammer oprindeligt fra Tyskland, hvor det ofte er en sæsonøl, der brygges til festlige lejligheder.

Fuglsang Black Bird

Black Bird er Fuglsangs gyldne klassiker. Den dufter friskt og en anelse syrligt af humle, og det er også humlen, som giver øllet den karakteristiske smag – tør med en diskret antydning af frugt.
Mørk münchnermalt er den bærende ingrediens i Black Bird, der i stedet for ”classic” også kan betegnes som en undergæret lagerøl. Mens mørkt lagerøl allerede blev brygget af munke i 1500-tallet, begyndte bryggere i München først i det tidlige 1800-tal at fremstille undergæret lagerøl.

 

Fuglsang Pilsner

Med sin korngyldne farve og sit flotte, kompakte skum passer Fuglsangs Pilsner perfekt ind i billedet af et veldækket frokostbord eller en hyggelig aften med grillmad på terrassen. Humlen giver en frisk duft og en let smag, som går godt i spænd med både smørrebrød og varm mad.
Opskriften på pilsneren er en af Fuglsangs ældste, og det er kun få små justeringer, den har oplevet i årenes løb. Det er nemlig stadig den gode humle og det traditionsrige bryggerhåndværk, der giver den rendyrkede, klassiske øl-oplevelse.